Veřejná doprava v Karlovarském kraji očima politiků

Jen několik hodin nás dělí od dalších voleb do zastupitelstva kraje. Politici na nás útočí sliby z bilboardů, reklam ve schránkách i na ulici. Svaz cestujících ve veřejné dopravě položil kandidátům na hejtmany v celé republice několik otázek k tématu veřejné dopravy. Pokud máte zájem o  názory politiků v Karlovarském kraji na aktuální otázky z veřejné dopravy, máte je zde pohromadě k vašemu posouzení. A třeba i výběru, koho volit (nebo nevolit), pokud chcete jezdit veřejnou dopravou.

Miloslav Zítka

První dvě otázky byly stejné v celé republice a daly prostor k vyjádření, co kandidáti udělají pro zlepšení veřejné dopravy ve svém kraji a zda hodlají vypisovat výběrová řízení na provozovatele - železniční i autobusové dopravy.

Další tři otázky byly již pro každý kraj jiné. V Karlovarském kraji odpovědělo devět z jedenácti oslovených kandidátů, jeden se omluvil, že z rodinných důvodů nestihne odpovědi poslat a nereagovala kandidátka Věcí veřejných - zřejmě tato strana nemá o veřejnou dopravu v kraji zájem.

První otázka se týkala sporného projektu karty K3, kterou hodlá kraj zavést pro jízdy ve veřejné dopravě. Jediným stoprocentním zastáncem stávajícího projektu je ČSSD. ODS, TOP09 a Koalice pro Karlovarský kraj mají dílčí výhrady a požadují vyjasnění v celém projektu. „Ostatní strany vyjádřily velké obavy, aby nebyl projekt Karty K3 v Karlovarském kraji obdobou OPENCARD v Praze. Například lídr ALTERNATIVY Jiří Kotek se obává, aby kraj jen nerozdal občanům drahou škrabku na namrzlá auta.

K závazku kraje pro objednání osobní dopravy po rekonstrukci železniční tratě Loket – Krásný Jez se hlásí KSČM, ALTERNATIVA, ČSSD, Piráti a HHRMO. Vysloveně proti se nevyjádřil žádný lídr, zbylé čtyři strany nemají jednoznačný názor.  

Zachování a rekonstrukci velkého dopravního terminálu v oblasti dolního nádraží v Karlových Varech podporuje šest stran, KSČM, TOP09 a NS-LEV21 má názor ne úplně jednoznačný.

Kompletní vyjádření politiků pro Vaše rozhodnutí, jakou ALTERNATIVU v pátek a sobotu volit, najdete na stránce Svazu cestujících ve veřejné dopravě. 

Autor: Miloslav Zítka | středa 10.10.2012 13:36 | karma článku: 8,10 | přečteno: 715x
  • Další články autora
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Dopravní odborník. Člen prezídia Svazu cestujících ve veřejné dopravě.

Poskytovatel služeb pro sportovce 

mz-sport.cz

Atlet, běžec, maratonec. 

http://rozbehamevary.cz

 

Člen výkonného výboru Karlovarského krajského atletického svazu

Předseda atletického klubu ŠAK Chodov, člen volného sdružení ŠAK CHODOV MARATON TEAM