Miloslav Zítka

Netradiční kulturní zážitky v Karlových Varech na počátku března.

24. 02. 2013 11:50:23
Zpestření předjarní kulturní nabídky v Karlových Varech se diváci dočkají ve středu 6. března v Lidovém domě ve Staré Roli a ve čtvrtek 7. března v Městském divadle.

011_EP_2013_K_VARY_06-03-2013_tab.jpg
Koncert Společná věc uvede Lidový dům ve Staré Roli ve středu 6.března od 19.30 hodin.

Tajemství rezonance starodávného nástroje - vodnářského zvonu - předvede Tomáš Pfeiffer. Koncert Společná věc tvoří propojení dávnověkého nástroje s nejmodernější technikou. Ojedinělý hudební zážitek umocňuje parabolická projekce přibližující krásu levitujících vodních kapek v samotném nástroji, vysokých hor i obrazy z našeho života. V závěru pak záběry vesmíru, vedoucí k zamyšlení nad hloubkou prostoru a tajemným řádem světa. Diváci si po skončení koncertu mohou unikátní nástroj prohlédnout

Video ukázka z koncertu Společná věc.

MJlogo_tab.jpg
Muzikál Mistr Jazzu autorů Milana Zítky a jeho sestry Kateřiny, připravený ZUŠ a ZŠ v Karlových Varech, uvede Městské divadlo ve čtvrtek 7. března od 19.30 hodin. Premiéry muzikálu v květnu 2012 i repríza na podzim zaplnily divadlo a dlouhé ovace odměnily mladé umělce za jejich skvělé výkony. Představení doprovází živá kapela, složená z předních karlovarských hudebníků v čele s Milanem Krajícem.

O čem muzikál je, prozrazuje autor hudby Milan Zítka jen částečně: "Muzikál je podle povídky F.S.Fitzgeralda, libreto napsala moje sestra Kateřina a podtitul by mohl znít :...o muži, jež měl sen, a dívce, která jeho sen žila. Jisté je, že na pódiu bude plno živé hudby, tance a zpěvu v podání skvělých muzikantů, zpěváků a tanečníků - současných i bývalých žáků ZUŠ. "

Hlavním představitelem Jima bude Dalibor Pelc, v roli Amantis alternují Kateřina Zítková, Jana Machová a Kateřina Kohoutová. V dalších rolích zpívají a tančí M.Zítka, A. Jelínek, D. Vajbrychová, T. Novotná, Š. Šteinová a další. Pěvecký sbor bude vystupovat pod vedením M.Lendělové a K.Kučerové, hudební aranžmá je dílem Milana Krajíce a Jindřicha Volfa. Režisérkou muzikálu je Pavla Šemberová.

MJtanec.jpg

Video ukázka z premiéry muzikálu - v roli Amantis Kateřina Zítková.

Video ukázka z premiéry muzikálu - v roli vypravěče Milan Zítka

Vstupenky na obě akce koupíte v předprodeji v Infocentrech v Karlových Varech i okolí, na internetu a samozřejmě v místě konání.

Autor: Miloslav Zítka | karma: 7.04 | přečteno: 457 ×
Poslední články autora