Miloslav Zítka

Světová premiéra muzikálu v Karlovarském městském divadle

8. 05. 2012 19:00:00
I přes všeobecné nářky na nedostatek peněz na kulturu nejen v Karlových Varech se podařilo ZŠ a ZUŠ v Karlových Varech dotáhnout k realizaci projekt původního muzikálu k premiéře. Muzikál MISTR JAZZU autorů Milana Zítky a Kateřiny Zítkové bude mít svou světovou premiéru ve čtvrtek 17. května v 19.30.

O čem muzikál je, prozrazuje autor hudby Milan Zítka jen částečně: "Muzikál je podle povídky F.S.Fitzgeralda, libreto napsala moje sestra Kateřina a podtitul by mohl znít :...o muži, jež měl sen, a dívce, která jeho sen žila. Jisté je, že na pódiu bude plno živé hudby, tance a zpěvu v podání skvělých muzikantů, zpěváků a tanečníků - současných i bývalých žáků ZUŠ. "

Hlavním představitelem Jima bude Dalibor Pelc, v roli Amantis budou alternovat Kateřina Zítková, Jana Machová a Kateřina Kohoutová. V dalších rolích zpívají a tančí M.Zítka, A. Jelínek, D. Vajbrychová, T. Novotná, Š. Šteinová a další. Pěvecký sbor bude vystupovat pod vedením M.Lendělové a K.Kučerové, hudební aranžmá je dílem Milana Krajíce a Jindřicha Volfa. Režisérkou muzikálu je Pavla Šemberová.

Rozhodně si nenechám tento mimořádný kulturní zážitek ujít a 17. května do divadla na premiéru dorazím.

Autor: Miloslav Zítka | karma: 7.61 | přečteno: 594 ×
Poslední články autora