Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kukk2

23. 1. 2012 8:25
Reakce náměstka hejtmana Karlovarského kraje Petra Navrátila

Pokračování..

Co se týče odpoledního spoje z Nové Role do Chodova a Lokte – píšete, že odjíždí tak brzy, že je pro zaměstnance nepoužitelný. 17. 1. 2012 jsme se dotázali na personálním oddělení porcelánky, zda došlo ke změně pracovní doby, nyní skutečně zaměstnanci končí až ve 14. 30. Okamžitě jsme se proto spojili s dopravcem, tedy Českými drahami a bylo nám přislíbeno, že najdou co nejrychleji optimální řešení. Doprava vlakem do a z firmy WITTE Nejdek - Karlovarský kraj již od roku 2007-2008 zajišťuje dopravu po dráze do Nejdku z Karlových Varů i Potůčků, příjezdy i odjezdy vlaků reflektují na začátky i konce pracovní doby, počítá se i se směnami dvanáctihodinovými.

Věřte mi, že i když bychom nutně potřebovali dostavěnou silnici R6, nikdy ne za tu cenu, že bychom ubírali vytížené a lidmi vyhledávané vlakové spoje.

0 0
možnosti
K

KÚKK

23. 1. 2012 7:50
Reakce náměstka hejtmana Karlovarského kraje Petra Navrátila

Musím reagovat na informace uvedené v článku „Karlovarský kraj se i přes proklamace politiků dále vzdaluje v Praze“.Jsou totiž natolik zavádějící, že by mohly cestujícím v regionu zbytečně komplikovat život i přepravu.

Tvrdíte, že krajští politici dopustili rozpad přímého vlakového spojení regionu s Prahou, s tím, že od nového jízdního řádu neexistuje žádné přímé spojení do Prahy před devátou ráno.Vlak, o který Vám jde, však neobjednával kraj, ale MD ČR. Lidé jej tak málo využívali, že byl jeho provoz ukončen. Existuje ale celá řada alternativních dopravních řešení, přesně jsem je popsal ve Vám zaslaném dopise.

Rád  bych zdůraznil, že v našem kraji nebyl „zrušen“ ani jeden rychlík, pár spojů SC Pendolino v trase Havířov – Františkovy Lázně provozuje o sobotách dopravce České dráhy, a.s. na vlastní obchodní riziko.

Pokračování

0 0
možnosti
MF

FenyAMG

16. 12. 2011 9:54
Nevím nevím

Neznám nikoho, kdo by jezdil vlakem z Varů do Prahy... to mě spíš štvou jiné problémy, jmenovitě špatné spojení s Ústeckým krajem, přesněji s Podbořanskem, postupné osekávání Os vlaků...

0 0
možnosti
PH

petrph

13. 12. 2011 8:33
tož zase chvála bohu

Nikdo rozumný se na dopravu vlakem z Prahy do K.Varů nespoléhá. Ty rozdíly jsou totiž obludné. Doba - vlakem (optimálně) 3:18 , busem 2:20 , cena vlakem 306 Kč (s Inkartou 230 Kč), busem 140 (kreditní jízdné 110Kč) , četnost vlakem pár spojů za den, busem každou hodinu, o kultuře cestování ani nemluvě...

1 0
možnosti
PV

La Chamiza

13. 12. 2011 10:22
Re: tož zase chvála bohu

... nikdo rozumný se nespoléhá na hromadnou dopravu obecně... Ještě tak dojet autem na Zličín a tam vlézt do metra, ale nic jiného!

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Dopravní odborník. Člen prezídia Svazu cestujících ve veřejné dopravě.

Poskytovatel služeb pro sportovce 

mz-sport.cz

Atlet, běžec, maratonec. 

http://rozbehamevary.cz

 

Člen výkonného výboru Karlovarského krajského atletického svazu

Předseda atletického klubu ŠAK Chodov, člen volného sdružení ŠAK CHODOV MARATON TEAM